Опис

Во 2016 година, АПТИВ Аутомотив го отвори својот прв производствен погон во Македонија, во Скопје - Технолошко-индустриска развојна зона, Бунарџик. Компанијата произведува технологии за електронски контроли за производителите на возила низ цела Европа - создавајќи ја иднината на мобилната работа. Денес, околу 500 вработени работат во Аптив Услуги Македонија.

 

Кој вид на производи / услуги ги произведува компанијата?

Опремени електронски коло плочи вметнати во компјутери за каросеријата на возилото.

 

Кои се главните производи / суровини што ги купува вашата компанија?

Електронски компоненти, bear pcb, куќиште, пакување.

 

Која од следниве услуги ги користи вашата компанија од домашните компании?

Транспортни услуги, угостителство, шпедитерски услуги, правни, консалтинг, надворешни услуги (обуки, чистење, безбедност, отстранување на отпадот) калибрација, услуги за сортирање.

 

Каков вид на производи / суровини / машини и опрема купувате од домашни компании?

Канцелариски материјали, опрема за безбедност и здравје, алатки, пакување, материјали за одржување.

 

Кои се потребните технолошки стандарди за снабдувачите? Наведете ги специфичните потребни стандарди.

IATF 16949, ISO 14001, ISO 45001, ISO 17025, VDA, AIAG.

Веб страна
mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a review